Envator – WordPress Plugin – Eklenti
Envator – WordPress Plugin – Eklenti
Ne zamandır aklımda olan bir projeydi. Ancak WordPress’i uzun zamandır kullanmama rağmen, eklenti ve temaları hakkında bir arpa boyu kadar bir ilerleme kaydedememiştim. Bunu en sonunda kırdım diyebilirim. Malesef wordpress geliştirme ile ilgili Türkçe kaynaklar çok sınırlı ve yine malesef bu sınırlı kaynakların çoğu da kopyala yapıştır mantığı ile yazılmış. Uzun araştırmalar, deneme yanılmalar, yüzlerce hatta binlerce satır kodları inceleyip, “Vay anassını adam nasıl da bir çözüm getirmiş…” diye hayıflanmalar sonucunda ilk ve tek WordPress Eklentimi bileşen (widget) şeklinde çalışacak biçimde yazdım.
Eklenti ne işe yarar diye soracak olursanız, Envato siteleri üzerinde bulundurduğunuz veya bulundurulan öğeleri listeleyip, güzel animasyonlarla modal olarak göstermenizi sağlıyor. Nedir bu Envato? Envato temalardan, kod parçalarına, fotoğraflardan, video ve müzik dosyalarına kadar envai çeşit web bileşeninin komisyonla satıldığı bir pazar. İsteyenler için bir kaç Envato sitesi: ThemeForest – CodeCanyon Benim de hali hazırda satışta bulunan 2 adet öğem var. Tabiki planladığım ve üzerinde çalıştığım bir kaç tane daha var ama onları daha tamamlayıp ekleyemedin. Bu eklenti sayesinde sadece kendi öğelerinizi değil, başkalarının öğelerini de listeleyip sitenizde gösterebilirsiniz. Hatta Envato üyeliğiniz varsa, gösterdiğiniz bu öğelere referans olabilir ve sizin referansınız sonucunda satış gerçekleşirse, komisyon bile alabilirsiniz.
Nasıl çalışır sorusuna gelince, WordPress Eklenti Sayfasından eklentiyi indirip araçlarımdan eklentiyi indirip (wordpress e ekleme konusunda uğraşıyorum) yönetim panelinizden kuruyorsunuz ve aktifleştiriyorsunuz. Daha sonra Görünüm -> Bileşenler bölümüne gidip, yan sayfa (sidebar) bölümüne Envator bileşenini sürükleyip bırakıyorsunuz. Daha sonra açılan alandan gerekli bölümleri doldurup kaydet diyoruz. Artık eklentimiz (bileşenimiz daha doğrusu) gerektiği gibi çalışmaya ve gösterime başlıyor. Zaten benim sitemde de yan tarafta bunu daha net görmüş olmalısınız.