Ücretsiz SSL Sertifikası ve cPanel Üzerine Kurulumu

Erdem Arslan > Programlama > Ücretsiz SSL Sertifikası ve cPanel Üzerine Kurulumu

Ücretsiz SSL Sertifikası ve cPanel Üzerine Kurulumu

Startssl sistemini değiştirmiş ve verdiği sertifika da bir işe yaramıyor. Eğer ssl kullanmak istiyorsanız, hosting firmalarının 3-5 dolara sattıkları ucuz sertifikalar var, kurulumu burada anlatılanla aynı, onları alıp kurmanızı tavsiye ederim.

Ne zamandır SSL sertifikası alıp da sitelerimde kullanmak vardı hayalimde. Hatta ara ara bunların fiyatlarına falan bakıyordum. Geçen gün bir firmada $4.99 a da ssl sertifikası sattıklarını görmüştüm. İyi olacak hastanın ayağına doktor gelirmiş misali internette gezinirken StartSSL i buldum.Uzun uzun anlatmayacağım ancak birkaç noktayı da karanlıkta bırakmamak gerekiyor. StartSSL in birden çok seçeneği var. Ücretsiz sürümde sizden neredeyse hiç birşey istemiyor ve 5 dakika içinde SSL sertifikanız kullanıma hazır hale geliyor. Ancak ücretsiz olan sertifika sadece SSL hizmeti veriyor ve sizin kimliğinizi doğrulama anlamında size hiçbirşey sunmuyor. Bu geyet de normal. Yani ücretsiz sertifika bağlantınızı şifreliyor ve sunucu ile olan iletişim güvenli katmandan devam ediyor ama sertifika size veya şirketinize ait bilgiyi kullanıcılarınıza sunmuyor. 5 domaine kadar size sertifika sunarken, willcard dediğimiz alt sunuculara da sertifika hizmeti vermiyor, onun için para ödemeniz gerekiyor. Ücretli olan seçeneklerinde ise 2 yıllık $59.90 a hem kişisel bilgilerinizin yer aldığı sertifikayı size sunarken aynı zamanda willcard seçeneği de veriyor. Aynı zamanda code signing (kod imzalama) seçeneği de veriyor. Tabiki bu bireysel hesap. Bir de ticari hesap var onunla ilgili detaylı bilgiyi de sitesinden alabilirsiniz.

Sertifikanın nasıl alındığını ve alınan sertifikanın cPanel üzerinde nasıl aktifleştirildiğini anlatan bir video hazırladım. Galiba mikrofonun azizliğine uğramışız, ses az gelir ise kulaklık ile dinlemenizi tavsiye ederim. Sertifika almak için ise StartSSL in web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Takıldığınız noktaları yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

8 thoughts on “Ücretsiz SSL Sertifikası ve cPanel Üzerine Kurulumu

1. SSL sertifikası için sabit IP gerekli diye okumuştum bi yerde. Sabit ip şart mı. Yazınızda bu detayı bulamadım. Yoksa bilinen bir şey olduğu için mi değinmediniz. Teşekkür ederim.

2. Bende bir kaç bilgi vermek isterim kendi sitemde de https olayının olmasını istedim ve host sağlayan arkadaşla görüştüm ve kullanmış olduğumuz Direkt Admin isimli panelin bunu bize ücretsiz sağladığını öğrendim. İlk 3 ay ücretsizmiş ve devamında da site aktif durumda ise süresiz ücretsiz hale geliyor. Direkt admin kullanan arkadaşlar SSL menüsünden Free olan bölümü seçip mail adresini girip kaydet diyoruz. Ardından aktif etme butonuna basıp aktif ediyoruz. Eğer benim gibi wordpress kullanıcısı iseniz bu linkteki eklentiyi kuruyoruz ve yönlendirmede dahil başka hiç bir şey yapmamıza gerek kalmıyor. https://tr.wordpress.org/plugins/really-simple-ssl/

Kendi kişisel sitemde şuan bu şekilde aktif ve çalışıyor tarayıcıda da güvenli ibaresi mevcut girip bakabilirsiniz. https://sinan.gen.tr

İnşallah bir arkadaşa yardımı dokunur.

1. Sinan Bey,
      Lets Encrypt de bu işi yapıyor ancak o bana biraz karışık gelmişti ve ben cpanel kullanıcısıyım 🙂 O da diğer alternatif zaten. Teşekkürler.

3. Hocam iletişime geçebilir misiniz benimle sitenizde kullanmış olduğunuz namaz vaktini satın almak istiyorum

4. Paylaşımlarınız çok sağlam başarılarınızın devamını diliyorum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güvenlik Kodu * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.