Era Ziyaretçi Defteri v.2.0 – Era GuestBook v.2.0 – ASP
Era Ziyaretçi Defteri v.2.0 – Era GuestBook v.2.0 – ASP
Merhabalar;
Haftasonu can sıkıntısına biraz asp ile uğraşayım dedim. Bilgisayarımın harddiskini karıştırırken, bir zamanlar başlayıp da bitiremediğim bir çalışmamı gördüm. Era Ziyaretçi Defteri v.1.0. Aspyi ilk öğrenmeye başladığım zamanlarda kodlamaya başlamışım. Sade bir tasarımı vardı. Biraz üstünde çalışmıştım o zamanlar. Çoklu dil desteği, access veritabanı desteği, lisanslama sistemi, kolay kurulum seçeneği, avatar desteği, smiley desteği, captchpa desteği gibi bir çok özellik mevcuttu eski sistemde. Ancak kodlamasına baktığımda acemiliğimden olsa gerek, kodlama çok karmaşık ve hantaldı. Bende hazır can sıkıntısı dedim 😀 oturdum yazmaya. Tasarım için pek fazla uğraşmadım. Bilindik bir sitenin yorumlar kısmını clonlayıverdim 😀
Yeni sistemin de eskisinden pek alta kalır tarafı yok gerçi. Çoklu dil desteği (yönetici tarafından sağlanıyor), access ve mysql veritabanı destekleri, kolay kurulum seçeneği, smiley desteği, catchpa desteği yine aynen duruyor. Buna ek olarak ip engelleme ile deftere yazan kullanıcıların email adreslerinin gösteriminin iletiyi yazan kişiye ait olması gibi birkaç yenilik yaptım. Ve kullanıcılar sayfalar arasında çok fazla dolaşmasınlar diye de işin içine azcik js ile ajax kattım 😀 .
Sonuçta güzel olduğuna inandığım bir sistem çıkmaya başladı. Kullanıcı arayüzü tamamlanan sistemin, yönetici arayüzünü de hazırlamaya başlıyorum. Tabiki yönetici arayüzü biraz daha uzun zaman alacağa benziyor. Çünkü kullanıcının bilmeyip de yöneticinin yapabileceği bir sürü işlem var sistemde.
Sözün hülasası, sistem hazırlanıyor. Sistemle ilgili teknik bilgiler, kullanma klavuzları ve dosyaları daha sonra yine bu sitede belirteceğim adreste ve aspindir de görebileceksiniz.